Læg et budget inden du indretter i fritiden

Få ting er så sjove, som at skulle indrette et nyt sted. Hvad end man er flyttet i et stort hus, et lille værelse eller måske et hyggeligt rækkehus, så er fællesnævneren, at stedet skal indrettes. Det skal det med møbler, kunst, nipsgenstande og praktiske ting.

Fritiden bliver ofte brugt på renoveringer, vi ser flere som låner til netop hjemmet – udtaler Peder Mejdal fra den finansielle låneportal Scandilån.com, der igennem de seneste 10 år har serviceret danskerne med sammenligninger af finansielle produkter.

Indretning er lige så individuel som det tøj, vi har på kroppen. Hvordan man indretter sit hjem kommer i høj grad an på personlig smag. For nogle mennesker handler det først og fremmest om hygge og varme, og for andre handler det om minimalisme og rene linjer.

Lige meget hvad, så er det sjældent, at man allerede har alle de ting, som skal ind i det nye sted. Fordi ingen hjem er ens, kan man nemlig ikke nødvendigvis genskabe indretningen fra det forrige sted, hvor man boede. Derimod mangler man ofte en række ting, som man skal ud og købe.

Hvad end man flytter for første gang og slet ikke har nogle møbler, eller man kommer med en del, så kan indretning godt blive en dyr omgang. Inventar koster nemlig, særligt hvis man gerne vil have noget, som er af høj kvalitet og ser lækkert ud.

Det er let at blive revet med

En anden fare ved indretning af et nyt hjem er de store møbel- og designhuse. Det er ofte her man tager ud, når man skal finde en ny sofa, ting til køkkenet eller en ramme til det nye billede. Men det kan være farligt, for det er ikke altid nemt at holde sig til den ene ting, som man kom for.

Når man bevæger sig gennem de mange afdelinger, bliver man nemt fristet. For havde man ikke også lige brug for det der, og så denne der ikke vildt flot ud? Der ryger pludselig mange ting ned i kurven, og den korte indkøbstur kan pludselig gå hen og blive en lang og ikke mindst dyr omgang.

Det er derfor en rigtig god idé at lægge et budget, inden man tager af sted for at handle ind til værelset, lejligheden eller huset. Med et budget har man nemlig overblik over, præcis hvor mange penge man regner med at bruge. Man får også overblik over hvor stor økonomisk rådighed man faktisk har, og om man eventuelt er nødt til at tage et lån, for at få råd til det hele.

Med et nedskrevet budget er det også sværere at komme til at lave impulskøb. Når det står sort på hvidt, hvad det er man har brug for, så kræver det nemlig lidt ekstra at foretage det dyre ekstra køb under indkøbsturen. Og det kan betyde, at man kan komme til at spare rigtig mange penge i forbindelse med indretningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.