Klar til jagtrejsen

Er du klar til jagtrejsen?

Enhver udlandsrejse kræver forberedelser. Det gælder vel i særlig grad jagtrejser. Denne artikel er skrevet for at hjælpe dig med at få planlagt din pakning i god tid og ikke risikere nogle ærgerlige forglemmelser. Det er f.eks. ikke særlig morsomt at komme af sted med en halvsløv jagtkniv og så oven i købet have glemt slibegrejet, vel?

Det helt basale

Hvad du skal have med af beklædning, toiletgrej, evt. medicin samt anden personlig udrustning, undlader vi at komme ind på i denne artikel. Det har du sikkert allerede styr på, og desuden har vi hver især vores personlige behov og præferencer i den henseende. Vi vil derimod fokusere på det jagtrelaterede udstyr, du bør overveje at pakke i kufferten.

Det der er vigtigst og som kræver mest tid at forberede, vil typisk være klargøring af og tilladelser til eget våben og tilhørende udstyr.

Våben, ammunition og beklædning.

Selve klargøringen (eftersyn, justering, indskydning) af dit personlige våben er du nok ikke i tvivl om. Med hensyn til transport af våben og ammunition er der en række love og regler, som du bør gøre dig bekendt med inden afrejse. Kører du på jagtrejse i egen bil, er det vigtigt at undersøge reglerne i alle de lande, du skal køre igennem. Herhjemme kan det gøres via politiets hjemmeside. For de fleste andre lande kan den lokale våbenlov også findes på nettet.

Hvis du flyver på jagtrejse, er der endnu flere regler på spil. Såvel lufthavne som flyselskaber har deres egne regler vedrørende transport af våben, som du må være opmærksom på. Husk at afgangs- og ankomstlufthavn kan have forskellige regler.

Hvis du har booket jagtrejsen hos et rejsebureau, kan rejsebureauet naturligvis også hjælpe med råd og vejledning vedrørende transport af eget våben med videre.

Dokumenter

Ud over de sædvanlige rejsedokumenter (pas, billetter, kreditkort osv.) kræver en jagtrejse yderligere dokumenter i form af f.eks. våbentilladelse og jagttegn (begge dele både for Danmark og destinationslandet) samt eventuelt EU-våbenpas og særlig jagtforsikring. Her er det også vigtigt at gøre hjemmearbejdet i god tid, da fremskaffelse af de nødvendige dokumenter godt kan tage nogle uger.

Alt det andet

Hvad du vælger at medbringe af personligt jagtudstyr (f.eks. kikkert, GPS, værktøj, skydestok og pandelampe), er i høj grad op til din personlige smag. Lav eventuelt en huskeliste så du er sikker på at få alt dit favoritgrej med.

Et par gode ideer

De fleste af os har i forvejen en smartphone inden for rækkevidde det meste af døgnet. Du kan med fordel gemme huskelisten til jagtrejsen på din smartphone. På den måde har du mulighed for at redigere i huskelisten, så snart du kommer i tanke om noget.

Søgning på nettet – ja, det er vel indlysende for dig, der læser denne artikel på nettet. Der er masser af god information at hente på diverse jagtorienterede hjemmesider, så det er bare at gå i gang med at søge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.